کتاب رابطه منطقی دین و علوم کاربردی
رابطه منطقی دین و علوم کاربردی Original price was: 76,000 تومان.Current price is: 68,000 تومان.
بازگشت به محصولات

عقلانیت؛ بحثی در مبانی جامعه شناسی توسعه

2,000 تومان

در انبار موجود نمی باشد

تعداد صفحات

104

کتاب «عقلانیت: بحثی در مبانی جامعه شناسی توسعه» به دنبال شرح و تبیین این مدعاست که عقلانیت غربی که در نظام لیبرال ـ بورژوا و تمدن کنونی مغرب زمین، نهادینه شده، مبتنی بر برداشتی شتاب‏ زده از عقلانیت است که به شدت ناقص، ناتوان از تفسیر اصلی‏ ترین مقاطع زندگی و مهم‏ترین نیازهای آدمی و قابل یک محاکمه تمام عیار علمی است و باید به دنبال عقلانیتی بود که کلیه مزایای عقلانیت ابزاری و صوری را مد نظر بدارد اما بدان اکتفا نکرده و به حدودی بس جامع‏ تر و شامل ‏تر بیندیشد؛ زیرا وقتی پروژه زندگی و انسان را با تأملی جدی‏تر و دقیق‏تر بنگریم، مفهوم عقلانیت، به همان نسبت دقیق‏تر شده، بلکه پاک عوض می‏شود و چه بسا رفتاری که در دستگاه هزینه ـ فایده، در یک انسان‏ شناسی غیرالهی، عقلانی تلقی می‏شود، در دستگاه هزینه ـ فایده جامع‏تر، که اسلام‏ شناسی اسلامی، مدعی آن است، غیر مقرون به صرفه و کاملاً غیرعقلانی از آب درآید و به عکس.

نگارنده در کتاب مفهوم «عقلانیت» و «کنش منطقی» در رفتار اجتماعی ـ اقتصادی (یکی از اصول توسعه سرمایه‏ داری) را بررسی و بیشتر به آرای «ویلفردو پاره‏تو» و «ماکس وبر» اشاره نموده، در اصل قصد دارد مفهوم «عقلانیت» را در مبانی جامعه‏ شناسی توسعه بررسی کند.

رحیم پور برای عقلانیت سه جنبه معرفتی، اخلاقی و ابزاری قائل است. به زعم وی و بر اساس بررسی نظریات «پاره‏تو» و «وبر» در عقلانیت غربی تنها به عقلانیت ابزاری اکتفا شده است.

بخش دوم کتاب «عقلانیت اسلامی» نام دارد. در این باب از کتاب تصریح شده است که عقلانیت اسلامی از انسان و حیات می‏ پرسد و وقتی سنگ بنای عقلانیت را گذارد و مختصات و اهداف مبانی آن را معلوم کرد به تنظیم اخلاقیات (در راستای عقاید و فرهنگ) می‏ نشیند و عاقبت به روش‏ها و ابزار تأمین اهداف مادی و معنوی بشریت می‏ پردازد.

وزن 155 گرم
شمارگان

3000

تعداد صفحات

104

قطع کتاب

رقعی

تاریخ آخرین چاپ

1393

زبان

فارسی

شابک

978-964-531-613-4

نوبت چاپ

ششم

نوع جلد

شومیز

دیدگاهها

هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.

اولین نفری باشید که دیدگاهی را ارسال می کنید برای “عقلانیت؛ بحثی در مبانی جامعه شناسی توسعه”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هیچ داده‌ای یافت نشد