📕 ضیافت بلا: مقامات سلوکی در زیارت عاشورا (آیتالله سیدمحمدمهدی میرباقری)| انتشارات تمدن نوین اسلامی
کمتر عمل مستحبی است که در روایات و سیره معصومین علیهم السلام و اولیای خدا رضوان الله علیهم اجمعین به اندازهی زیارت عاشورا بر آن تاکید شده باشد! تا جایی که حتی در تشرف سید رشتی به محضر حضرت حجت ارواحنا فداه، یکی از گلایههای سهگانهی حضرت از شیعیان این بود که چرا زیارت عاشورا نمیخوانند؟!
ذکر این مختصر در باب اهمیت بسیار بالای این زیارت عظیم الشان، که از برجستهترین احادیث قدسیست، ممکن است این سوال را به ذهن متبادر کند که علت این همه اهمیت چیست!؟ برای پاسخ ناگزیر هستیم به تأمل در محتوای غنی و بسیار عمیق زیارت عاشورا.
و از میان شروح و تفاسیر متعددی که بر زیارت عاشورا نگاشته شده، توضیحات ذکر شده در این اثر که پیادهشدهی بیانات فقیه ارجمند آیت الله سید محمدمهدی میرباقری است به واقع کمنظیر است!
به عنوان نمونه؛ همه عبارت الوِتر الموتور را خواندهایم؛ استاد میرباقری در ذیل کلمه مَوتور بحث بسیار جالب توجهی را میگشایند که برای همه شیعیان و خاصه منتظران حضرت بقیةالله العظم ارواحنا فداه بسیار درسآموز و مایهی عبرت و بصیرت است. ایشان میفرماید: “یکی از معانی مَوتور بر وزن مفعول، میشود تنها شده! یعنی سید الشهدا علیه السلام با طرح و نقشه قبلی تنها شدند!”
بعد ذیل این عبارت دو بحث بسیار عمیق و دقیق تاریخی مطرح میکنند و تحلیل میکنند که: دشمن چه کرد که توانست امام حسین علیه السلام را تنها کند (و این طرح دشمن امتدادش امروز نیز ادامه دارد برای منزوی ساختن ولی الله الاعظم ارواحنا فداه) و از سوی دیگر دوستان و مدعیان محبت و ولایت آن حضرت، به چه دلایل و بنا به چه عواملی از یاری رساندن به ایشان باز ماندند (عواملی که همین امروز هم باعث دوری و جدایی شیعیان از امام زمانشان هست و خواهد بود) و به مانند همین نمونه در تکتک فرازهای این کتاب ارزشمند افقهای جدیدی از مفاهیم زیارت عاشورا پیش چشم خواننده ترسیم میشود و مخاطب را به فهم جدید و بسیار عمیق و دقیقتری از زیارت عاشورا رهنمون میسازد.
آن هم به گونهای که نه فقط جنبه معارف نظری مخاطب رشد پیدا کند، بلکه به شکلی که مخاطب برای زیست و سلوک فردی و اجتماعی امروزش الگو و نقشه راه بیابد تا انشاءالله بتواند به این فقره از زیارت عاشورا در ساحت عمل و نظر جامعه عمل بپوشاند که:
اللّهُمَّ اجعَل مَحیایَ مَحیا محمد و آل محمد(علیهم السلام) و مَماتی مَماتَ محمد و آل محمد (علیهم السلام) این کتاب، تلاش دارد با نگاهی جدید به زیارت عاشورا، این دعا را راهی برای رسیدن به سلوک الی الله و نزدیک شدن به امامان معصوم(ع) معرفی کند.
این کتاب می تواند دیدگاه شما را نسبت به زیارت عاشورا و ارتباط عاشورا و ظهور را دگرگون سازد، کتابی است که خواندنش به مخاطب نشان می دهد که چگونه می توان از قافله امام زمان علیه السلام جاماند همانگونه که بزرگانی از قافله کربلا جاماندند و ویژگی هایی را که برای همراهی استوار با امام زمانمان را باید داشته با شیم را خواهد آموخت!
با خواندن این اثر مخاطب از نظر اعتقادی و بصیرتی متحول خواهد شد و نقشه راهی هم برای چگونه عمل کردن برای کسب توفیق یاری امام زمانش را دریافت خواهد کرد.