فروخته شده
تفکر اساس همه تمدن هاست و اساس تمدن جدید فلسفه است و هرچه روی می دهد از آثار تحولی است که در تفکر فلسفی پیش آمده است.
این کتاب مجموعه ی چند مقاله است که اول بار در سال 1355 با عنوان «مبانی نظری تمدن غربی» منتشر شده است. مقالات این کتاب بر قائم بودن تمدن بر تفکر استوار است و این که هرجا تفکر نیست، از قرار و ثبات و نظام هم کمتر نشانی می توان یافت. چنان که تکنیک کنونی با تمام عظمت و قدرتی که دارد عنان گسیخته می نماید، زیرا از اصل خود دور افتاده است و شاید در راه خردمندی نباشد و چه بسا وجود بشر را به مخاطره افکند. نویسنده از خلال بررسی نسبت نظر و عمل در سیر تفکر غربی و نظر متفکران یونانی و مسیحی در مورد انسان و نیز مفهوم عنایت الهی در فلسفه ی توماس آکوییناس، مناسبات انسانی و خانواده در غرب، افکار و احوال کی یر کگارد و بررسی کتاب چنین گفت زرتشت به تبیین نظرات خود پرداخته است.
علوم اجتماعی و انسانی و عقل عادی مردمان جز آنکه به ما در تدابیر جزئی که اثر محدود و موقت دارد کمک کند داعیه ای ندارد، زیرا این علوم به اساس و مبنای تمدن کاری ندارد بلکه تابع آن است.
عالم با تفکر بنیاد می شود و مردم در آن با نظر به افقی که فرا رویش گشوده است مسکن می گزینند و درک و فهم خاصی پیدا می کنند و با آن فهم صورتی از زندگی و تمدن را پدید می آورند.
تکنولوژی کنونی نیز تحقق اندیشه تکنیک است که در قرون شانزدهم و هفدهم ظهور کرد و تا این زمان بسط یافت. تکنیک کنونی بیش از هر زمان عظمت و قدرت دارد، اما چون از اصل خود دور افتاده است، شاید پیوسته در راه خردمندی نباشد و چه بسا که وجود بشر با آن به مخاطره افتد.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.