فروخته شده
این کتاب به منزله یک جزوه درسی از کل تاریخ فلسفه اسلامی است به قلم مختصر و مفید دکتر داوری اردکانی. داوری تاکنون در لابلای مباحث فسفی خود شرحی از آراء بزرگان را بازگویی می کرد ولی با چاپ این کتاب صاحب یک دائره المعارف از استاد فلسفه ایران شده ایم که مرجع پرسشهای ما درباره افکار فلاسفه گذشته (از کندی و فارابی تا علامه طباطبایی و شهید مطهری) است.
کتابی که عنوانش ما و تاریخ فلسفه اسلامی است، می توانست تاریخ فلسفه نباشد، بلکه متضمن بیان نسبتی باشد که ما با فلسفه اسلامی و تاریخ آن داریم.
در تدوین این تاریخ دو نکته مهم مدنظر بوده است: نخست، توجه و اشاره به وجهه نظر تجددمآبانه، در خصوص گذشته و به ویژه درباره فلسفه گذشتگان است. در این مورد به جای این که مؤلف درباره درستی و نادرستی نظر اینان حکم کند، اندیشیده است که آ ن ها چگونه و تا چه اندازه توانسته اند و می توانند به فهم و درک گذشته و آرای گذشتگان پی ببرند. نکته دوم، تأمل در جهت سیر فلسفه اسلامی و مقام این فلسفه در قیاس با فلسفه یونانی و فلسفه جدید است.
در این کتاب خطی رسم شده است که پیوند میان فلسفه ها از فارابی تا عصر حاضر را نشان می دهد. این خط، خط وحدت و جمع میان دین و فلسفه و محور دوران آتش بس در جنگ دائم میان فلسفه و سیاست، در عین حفظ آتش زیر خاکستر است.
کتاب ما و تاریخ فلسفه اسلامی در سه بخش سامان یافته است: قوام و تأسیس فلسفه اسلامی، گزارش مختصر تاریخ فلسفه اسلامی و وضع فلسفه در ایران و مقام فلسفه اسلامی.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.